Tragédia: vízbe fulladt egy férfi Tarcalnál

Megosztás

Alig hogy berobbant a nyár, ez idén már a második fulladásos eset Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A Neptun Búvár Klub és Mentőcsapathoz szerdán 18:35 perckor érkezett riasztás. A Katasztrófavédelem Műveletirányítási Ügyeletéről érkezett megkeresés, miszerint egy 41 éves férfi elmerült a Tarcal külterületén található bányatóban és a felkutatásában kértek segítséget, kezdte beszámolóját a miskolci szervezet.

A Spider Mentőcsoport tagjai, Szabó Bence, Szabó Ádám, a Neptun Mentőcsapat négy szakembere és mentőkutyája rövid időn belül a helyszínre érkezett, ahol a Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársaival, a Szerencsi Tűzoltókkal és a Mentőszolgálat biztosítása mellett megkezdődött a víz alatti kutatás.

A két mentőcsapat búvárai és kisegítő személyzete körülbelül 3 perc alatt megtalálta a tó fenekén, 3,5 méter mélységben az elmerült személyt, akinek a helyzetét pontosan jelezte a Neptun Mentőcsapat kutyája Jojó is.

Az eltűnt személyt a tűzoltó segítségével emelték ki a bányatóból.

A Boon megkeresésére a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén is megerősítették a tragikus esetet. “A bányatavon nincs kijelölt hely a fürdésre, tehát a férfi tiltott helyen fürdött.” – hangsúlyozták.

Két héttel ezelőtt Nyékládházán történt egy hasonló eset. Az áldozat étkezés után, jóllakottan, ittas állapotban ment fürdeni a Gólem-tóba , miközben nem tudott úszni. Tragédia lett a vége.

Fotók: Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek